Удосконалення заходів організації дорожнього руху на ділянці дороги Дніпро-Миколаїв - Балдич, Роман Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження: удосконалення заходів організації дорожнього руху на автомобільній дорозі загального користування. Об’єкт дослідження – дорожній рух на автомобільній дорозі. Предметом дослідження є засоби регулювання дорожнього руху. Методи дослідження: методи аналізу нормативної документації, метод підсумкового коефіцієнта аварійності, розрахункові методи визначення місць установки дорожніх знаків, методи визначення екологічної та соціальної ефективності дорожнього руху. У роботі визначено особливості розробки схем розміщення технічних засобів регулювання на складних ділянках дороги; залізничних переїздах та на під'їзді до мостів. Проведено оцінку безпеки дороги методом визначення підсумкового коефіцієнта аварійності. Рекомендації з впровадження: результати роботи можуть бути застосовані при реконструкції та ремонті досліджуваної ділянки автомобільної дороги. Область застосування – проектування схем організації дорожнього руху на автомобільних дорогах
Keywords: організація дорожнього руху; автомобільна дорога; залізничний переїзд; безпека дорожнього руху