Розробка роботизованої коробки передач для адаптивного круїз-контролю - Красиля, Павло Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: підвищення екологічної безпеки транспортних засобів, економії палива та комфорту водіння за рахунок розробки роботизованої коробки передач, яка працює сумісно з адаптивним круїз-контролем. Об’єкт роботи: процес зв’язків між системою адаптивного круїз контролю і механічною коробкою передач з сервоприводом. Предмет дослідження: процес зв’язків між системою адаптивного круїз контролю і механічною коробкою передач з сервоприводом. Дипломна робота присвячена розвитку безпілотного транспортного засобу, на основі системи адаптивного круїз-контролю інтегрованого в контролер роботизованої коробки передач, за для підвищення безпеки руху та комфорту водіння на магістралі та дорожньому потоці. Розглянуто вплив на важливість системи підвищення безпеки водіння, функціонування і їх подальший розвиток, як безпілотну установу на автомобіль.
Keywords: роботизована коробка передач; адаптивний круїз-контроль; автономність водіння; автоматизація переключення передач; сервопривод коробки передач