Підвищення ефективності малогабаритного навантажувача розробкою змінного робочого обладнання - Крикун, Владислав Валентинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – міні-навантажувач та його екскаваторне та бетонозмішувальне робоче обладнання. Мета роботи – вдосконалення методики проектування екскаваторного та бетонозмішувального робочого обладнання міні-навантажувача. Метод дослідження – комп’ютерне моделювання навантаження робочого обладнання міні-навантажувача з використанням SOLIDWORKS, ANSYS. Виконано огляд міні-навантажувачів та його робочого обладнання. Виконані розрахунки по визначенню навантажень на робоче обладнання міні-навантажувача при роботи з екскаваторним та бетонозмішувальним робочим обладнанням. Побудована комп’ютерна модель бетонозмішувального та екскаваторного робочого обладнання міні-навантажувача, при цьому була використана сучасна система комп'ютерного моделювання SolidWorks 2022. Виконано міцністний розрахунок робочого обладнання екскаватора-навантажувача у ANSYS. Розроблена методика проектування екскаваторного та бетонозмішувального робочого обладнання міні-навантажувача. Обчислено економічний ефект від впровадження конструктивних заходів. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: міні-навантажувач; бетонозмішувач; екскаватор; бортова система повороту; робоче обладнання; міцність; метод кінцевих елементів