Напрямки підвищення ефективності управління персоналом підприємства - Лісаченко, Ярослав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – персонал підприємства. Предметом дослідження соціально-психологічні особливості керівників підприємства. Мета роботи – розробка, наукове обґрунтування методичних рекомендацій та практичних шляхів вдосконалення мотиваційної політики та ефективності роботи підприємства за рахунок вдосконалення використання соціально-психологічних особливостей керівників. Для досягнення мети вирішені наступні задачі: 1) вивчено теоретичні аспекти управління персоналом на підприємстві; 2) проаналізовано персонал та керівництво ТОВ «Електромаш»; 3) розроблено методичні рекомендації з вдосконалення керівництва персоналом ТОВ «Електромаш»; 4) проведено оцінку економічної ефективності запропонованих заходів для ТОВ «Електромаш». Результат дослідження - вивчення зв'язку та взаємозалежності між соціально-психологічними особливостями керівників підприємства та станом мотивації і продуктивністю праці персоналу. Практичне значення роботи - формування механізму дослідження та ефективного використання соціально-психологічних особливостей керівників в діяльності ТОВ «Електромаш».
Keywords: персонал; керівництво; управління; підприємство; ефективність; оцінка