Тракторне самохідне шасі - Байцур, Максим Вачеславович; Біша, Владислав Михайлович; Закапко, Олександр Григорович; Краснокутський, Володимир Миколайович; Подригало, Михайло Абович; Подригало, Надія Михайлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Тракторне самохідне шасі складається з силового блока з ведучими колесами, рами, до переднього брусу якої за допомогою вертикального валу приєднаний передній поворотний міст, який має свободу повороту на 180°. Двоплечовий поворотний важіль зв'язаний з вертикальним валом і двома силовими гідроциліндрами, має при нейтральному положенні поворотного мосту напрямок плеча, який дорівнює куту ß0 по відношенню до повздовжньої осі самохідного шасі. Тангенс кута ß0 нахилу плечей поворотного важеля дорівнює відношенню половини колії задніх коліс до бази самохідного шасі. Безштокові порожнини силових гідроциліндрів через гідравлічний розподільник з'єднані з насосом-дозатором гідрооб'ємного рульового керування. Штокові порожнини через другий гідравлічний розподільник з'єднані з гідронасосом і баком.
Keywords: тракторне самохідне шасі; трактори; сільськогосподарські трактори; самохідне шасі