Удосконалення конструкції дискового гальмівного механізму відкритого типу тракторного самохідного шасі - Шевченко, Віталій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто питання підвищення ефективності, надійності та довговічності дискового гальмівного механізму відкритого типу, який застосовується у складі гальмівної системи самохідного шасі СШ26 «Надія». Актуальність теми зумовлена зростаючими вимогами до безпеки, маневреності та ресурсу роботи сільськогосподарської техніки, що працює в складних експлуатаційних умовах. Використано методи теоретичної механіки, термодинаміки, трибології та елементів чисельного моделювання.
Keywords: дискове гальмо; зношування фрикційних поверхонь; коефіцієнт тертя; середній радіус тертя; стабільність гальмівного моменту