Аналіз методів визначення технічного стану елементів електричного обладнання сучасного легкового автомобіля - Лаптєв, Олексій Кирилович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі проаналізовано розвиток сучасних методів діагностики та перевірки електрообладнання автомобілів. Досліджено енергетичний баланс електричної мережі сучасного автомобіля, можливість застосування сучасного технологічного устаткування на електротехнічній ділянки автомобілів. • Мета дослідження – застосування та розвиток сучасних методів діагностики та перевірки електрообладнання автомобілів. • Об’єкт дослідження – електрообладнання автомобіля. • Предмет дослідження – процес діагностики та перевірки електрообладнання автомобіля. • Задачі дослідження: • Дослідити енергетичний баланс електричної мережі сучасного автомобіля; • Проаналізувати можливість застосування сучасного технологічного устаткування електротехнічної ділянки автомобілів; • Дослідити технологічні операції з діагностики та технічного обслуговування електрообладнання автомобіля. • Методи дослідження – аналітичні та розрахункові при оцінці енергетичного балансу електричної мережі автомобіля; аналітичні та розрахункові при оцінці сучасного технологічного устаткування електротехнічної ділянки автомобілів; діагностичні та експериментальні при оцінці технічного стану електроустаткування автомобіля.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ЕЛЕКТРОУСТАТКУВАННЯ; ЕНЕРГЕТИЧНИЙ БАЛАНС; БОРТОВА МЕРЕЖА; ТЕХНІЧНИЙ СТАН; ДІАГНОСТИКА; ПЕРЕВІРКА