ВИЗНАЧЕННЯ НЕОБХІДНОГО ЗАПАСУ ПОТУЖНОСТІ ДВИГУНА В МОМЕНТ РОЗГОНУ АВТОМОБІЛЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ОБГІН - Подригало, М. А.; Абрамов, Д. В.; Тесля, В. О.; Podryhalo, M.; Abramov, D.; Teslya, V. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2015)
Запропоновано методику визначення необхідного запасу потужності двигуна в момент розгону автомобіля, що здійснює обгін. Визначено залежність необхідного запасу поту-жності двигуна автомобіля, що здійснює обгін, від часу розгону, часу обгону, відносного зміщення, маси автомобіля та швидкості.
ОПРЕДЕЛЕНИЕ НЕОБХОДИМОГО ЗАПАСА МОЩНОСТИ ДВИГАТЕЛЯ В МОМЕНТ РАЗГОНА АВТОМОБИЛЯ, ОСУЩЕСТВЛЯЮЩЕГО ОБГОН
DETERMINING THE NECESSARY ENGINE RESERVE POWER CAPACITY AT THE MOMENT OF OVERTAKING CAR ACCELERATION
Keywords: обгін; запас потужності; автомобіль; час обгону; час розгону; швидкість; прискорення; обгон; запас мощности; автомобиль; время обгона; время разгона; скорость; ускорение; overtaking; reserve of power; car; overtaking time; acceleration time; velocity; acceleration; 629.03.54