Методологічні основи нової університетської педагогіки - Подригало, М. А.; Сук, О. Є.; Чаплигін, О. К.; Podryhalo, M.; Suk, O.; Chaplygin, O.; Подригало, М. А.; Сук, Е. Е.; Чаплыгин, А. К. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У статті досліджуються проблеми нової університетської педагогіки як педагогіки діалогу. Авторами аналізується внесок відомого українського філософа В. Г. Табачковського до вітчизняної педагогіки вищої школи, на думку якого, вчитель та вихователь перетворюються з авторитетного суб’єкта, що все знає, на співрозмовника. Рефлексія досвіду діяльності В. Г. Табачковського, який вважав себе не лише філософом та педагогом, але й невід’ємною частиною культурного життя своєї епохи, спрямована на необхідність єдності філософсько-антропологічного, соціально-педагогічного та загальносо-ціологічного підходів.
Methodological foundations of the new university pedagogy
Методологические основы новой университетской педагогики
Keywords: педагогіка; нова педагогіка; педагогіка діалогу; полісутність людини; антропологема; антрополого-педагогічний ідеал; проблематика «зустрічі».; pedagogy; new pedagogy; pedagogy of dialogue; multiple entity of a human being; anthropologem; anthropological-pedagogical ideality; “meeting” problematic; педагогика; новая педагогика; педагогика диалога; полисущность человека; антропологема; антрополого-педагогический идеал; проблематика «встречи»; 141.30.37; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.89.0.132