Проектування мостового крану вантажопідйомністю 15 т - Алексєєв, Михайло Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті запроектовано мостовий кран з встановленням на нього не серійних вузлів замість базових, що дозволяє збільшити продуктивність машини і зменшити експлуатаційні витрати. Розроблено вантажно-розвантажувальний комплекс на базі крана для роботи з великотоннажними вантажами на розвантажувальній естакаді. Проведено розрахунок металоконструкції карну, основних механізмів, розраховані допустимі навантаження. Проведено необхідні техніко-економічні розрахунки і розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: кран; мост; діафрагма; механізм підйому; вантажний візок