Проект капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Т-05-23 Кременівка – Ялта з км 43+550 до км 46+616 з оцінкою умов руху та розробкою заходів з їх покращення - Пігульський, Денис Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – умови руху на ділянці автомобільної дороги Т-05-23 Кременівка – Ялта з км 43+550 до км 46+616. Мета роботи – розробити проєкт капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Т-05-23 Кременівка – Ялта з км 43+550 до км 46+616 з аналізом умов руху та розробкою заходів з їх покращення. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення програмних комплексів з автоматизованого проектування автомобільних доріг і штучних споруд. Галуззю використання є виконання ремонтних робіт на ділянці автомобільної дороги Т-05-23 Кременівка – Ялта з км 43+550 до км 46+616. В результаті розробки дипломної роботи виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики ділянки дороги та району її розташування, аналіз методів оцінки безпеки руху, оцінку умов руху за коефіцієнтами аварійності, безпеки та швидкостями руху, проектування поздовжнього профілю земляного полотна, розробку заходів з організації дорожнього руху, проектування конструкції нежорсткого дорожнього одягу, визначення скорочення частини поточних витрат в результаті розробки проекту капітального ремонту.
Keywords: аварійність; автомобільна дорога; безпека руху; дорожній одяг; поздовжній профіль; план траси; критерій міцності