Способи отримання дисперсної структури та підвищення міцності кремній-марганцевистих сталей - Большаков, В. І.; Калінін, О. В.; Глушкова, Д. Б.; Тохтарь, Г. І.; Багров, В. А.; Гнатюк, А. А.; Bolshakov, V.; Kalinin, A.; Hlushkova, D.; Tohtar, G.; Bagrov, V.; Gnatyuk, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Досліджено вплив тугоплавких нанодисперсних часток Ti(CN) на структуроутворення модифікованих Si-Mn cталей. Визначено, що для конструкційних сталей проблема тран-сформації структури зерна та підвищення механічних властивостей вирішується засто-суванням високоефективних технологій – модифікування, термозміцнювальне оброблення та інтенсивна пластична деформація.
Methods for obtaining a dispersed structure and increasing the strength of silicon-manganese steels
Keywords: сталь; модифікування; структура; пластична деформація; термозміцнювальне оброблення; steel; modification; structure; plastic deformation; heat-treating treatment; 620.175.2:669.715; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.7