Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вул. Плеханівська - вул. Молодої Гвардії м. Харків - Пшеніченко, Денис Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження - організація дорожнього руху на перехресті міста. Предмет дослідження - вплив організації дорожнього руху на безпеку пішоходів. Мета роботи – розробка заходів для підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті міста. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведений аналіз організації дорожнього руху на перехресті і пішохідних переходах та основні напрямки підвищення безпеки на них. Отримані результати – запропоновані заходи щодо підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті вул. Плеханівська – вул. Молодої Гвардії, а саме: введення світлофорного регулювання. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті вул. Плеханівська – вул. Молодої Гвардії з метою підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті.
Keywords: перехрестя; пішохідний перехід; безпека дорожнього руху; світлофорне регулювання; конфліктні точки; пішохідний рух