Розробка подовженого робочого обладнання екскаватора ЕТ-20 - Валюшицька, Аліна Сріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проект запропоновано нову конструкція подовженої стріли і рукояті, яка збільшила максимальний радіус, висоту та глибину роботи екскаватора. Екскаватор з подовженим робочим обладнанням зворотна лопата призначений для доннопоглиблювальних, очисних робіт на водоймах, розчищення русла річок, на планувальних роботах при облаштуванні насипів, укосів доріг. В роботі розглянуті питання розрахунку масових та геометричних параметрів основних виконавчих механізмів екскаватора. Визначенні параметри гідроприводу екскаватора, та вибрані його основні елементи. Крім того наведено результати розрахунку напружено-деформованого стану подовженого робочого устаткування екскаватора, за допомогою створеної 3D моделі. В розділі охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях запропоновані організаційні заходи з охорони праці для машиністів екскаватора. За допомогою техніко-економічне обґрунтування інженерних рішень була визначена вартість 1 машино-години експлуатації екскаватора.
Keywords: екскаватор; подовжена рукоять; подовжена стріла; autodesk іnventor; аналіз напружено-деформованого стану; заходи з охорони праці