Спосiб магнiтно-iмпульсного притягання металевих об'єктiв двовитковою круговою iндукторною системою з тонким екраном - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Чаплигiн, Євген Олександрович; Гопко, Андрiй Васильович; Щиголєва, Свiтлана Олександрiвна; Дробiнiн, Олександр Михайлович (My University, 2012)
Спосіб магнітно-імпульсного протягування металевих об’єктів двовитковою круговою індукторною системою з тонким екраном, що полягає в їхньому деформуванні впливом імпульсного магнітного поля шляхом притягання заготовки до індуктора, виконаного у вигляді плоского витка, поверх якого розміщений плоский металевий екран, який відрізняється тим, що індуктор виконано у вигляді двох витків, один з яких розташовано зверху допоміжного екрана, а другий - знизу, та витки індуктора з'єднані так, що струм в них протікає в одному напрямку, при цьому товщина допоміжного екрана залишається однаковою уздовж всього перерізу та вибирається зі співвідношення: , де - товщина допоміжного екрана; - кутова частота сигналу; - магнітна проникність металу допоміжного екрана; - електропровідність металу допоміжного екрана.
Keywords: металообробка