Оцінка доцільності введення колового руху на перехресті проспекту Героїв Харкова та майдан Захисників України - Дубінський, Андрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі було побудовано транспортну модель перехрестя просп. Героїв Харкова та майдан Захисників України провулок за допомогою якої було визначено час руху через перехрестя, а також величенну черги перед світлофором. Розроблена в роботі модель розрахунку показників руху транспортних потоків при зміні схеми руху та часу циклу дозволила визначити більш раціональну схему організації руху на перехресті просп. Героїв Харкова та майдан Захисників України. Також було знайдено ефект від впровадження обраної схеми руху, яка на відміну від існуючої, дозволяє скоротити витрати часу пасажирів, які рухаються в транспорті на 3493410,4 чол.-год./рік.
Keywords: інтенсивність; регульоване перехрестя; транспортний потік; час руху; час циклу; швидкість