Дослідження впливу оксигенатів на якість бензину - Косьмін, Олексій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процеси змінювання фізико-хімічних властивостей бензинів при доданні оксигенатів. Мета роботи – отримання експериментальних значень у процесі проведення досліджень зміни якості бензину з додаванням оксигенатів. Методи дослідження – метод аналізу, що ґрунтується на фундаментальних законах фізики та матеріалознавства, експериментальні методи із застосуванням сучасних методик, встановлених у ДСТУ, методи математичної статистики. В роботі розглянуто марки бензинів та показники їх якості. Виконано аналіз методів перевірки якості бензинів та видів антидетонаційних присадок. Приведено методи та пристрої визначення детонаційної стійкості бензинів та результати зміни показників якості бензинів при додаванні до них паливної етанольної добавки (ДЕП).
Keywords: ДЕТОНАЦІЙНА СТІЙКІСТЬ; ОКСИГЕНАТИ; ПРИСАДКИ; БЕНЗИН; ОКТАНОВЕ ЧИСЛО; ДОБАВКА ЕТАНОЛЬНА ПАЛИВНА; ЕКСПЕРИМЕНТ.