Підвищення енергоефективності робочого процеса бульдозера за рахунок пружних елементів - Молошніков, Іван Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У дипломній роботі розглядається процес розробки ґрунту механічним способом робочим органом з раціональною компоновкою елементів. Проаналізовано модель бульдозерного відвалу з демпфірувальними елементами в брусах відвалу, виконаних у вигляді пружин, проведені теоретичні дослідження і проведена підготовка до експериментальних досліджень, а також виконано огляд конструкцій відвалів бульдозера, наведені порівняльні характеристики і проведений теоретичний аналіз процесу копання ґрунту новою конструкцією робочого обладнання бульдозера, наведені графічні залежності отримані в результаті розрахунку математичної моделі процесу копання ґрунту.
Keywords: відвал; пружній розкос; штовхаючий брус; демпфер; шарніри; призма