Проектування поливомийної машини на базі автомобіля FOTON BJ 1089 - Попов, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – поливомийна машина на базі автомобіля FOTON BJ 1089. Мета роботи – проектування поливомийної машини на базі автомобіля FOTON BJ 1089. Метод дослідження – аналітично-графічний. Кваліфікаційна робота бакалавра присвячено рішенню актуальної проблеми підвищення ефективності роботи поливомийної машини. Досягнення цієї мети виконується за рахунок вдосконалення роботи поливомийної машини. У роботі зроблено оцінку економічної ефективності отриманих рішень, а також розглянуто питання безпечної роботи розробленого обладнання. До основних пристроїв, які розроблялися в проекті, зроблене деталювання. Проектована машина має поливо-мийне, підмітальне обладнання, що дозволяє виконувати прибирання бруду. Виконані конструктивні розробки забезпечують підвищити коефіцієнт використання автомобілів. Внаслідок цього зростає ефективність роботи машини.
Keywords: автомобіль; автомобільні доріги; поливомийне обладнання; щіткове устаткування