Дослідження використання електричних транспортних засобів для живлення зовнішніх споживачів - Чернишенко, Іван Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес розробки системи використання електричних транспортних засобів для живлення зовнішніх споживачів Мета дослідження – розширення функціональних можливостей електричних транспортних засобів за рахунок розробки системи живлення зовнішніх споживачів. Метод дослідження – методи моделювання та проектування систем живлення електричних транспортних засобів. Предмет дослідження – елементи системи живлення зовнішніх споживачів для електричних транспортних засобів. Дипломна робота присвячена актуальній тематиці, що дозволяє провести розширення функціональних можливостей та використання електричних транспортних засобів для живлення зовнішніх споживачів. Така система живлення дозволяє підключати до електричної мережі гібридної силової установки зовнішні споживачі електричної енергії. Проведено дослідження розробки системи живлення зовнішніх споживачів для електричних транспортних засобів багатофункціонального призначення. Розглянути питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, розрахована конкурентоспроможність та проведена оцінка економічної ефективності.
Keywords: електричні транспортні засоби; тягова акумуляторна батарея; система живлення; перетворювач напруги; гібридна силова установка; зовнішні споживачі