Дослідження зміни якості антифризу при експлуатації автомобілів (на прикладі Skoda Octavia А5) - Клещов, Максим Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процес зміни якості антифризу при експлуатації автомобіля. Мета роботи – дослідження зміни показників якості та електропровідності антифризу, що дозволить підвищити ефективність експлуатації автомобілів оптимізацією строків заміни антифризу. Метод дослідження – лабораторні й експлуатаційні випробування із застосуванням апробованих методик, установлених відповідними ГОСТ і ДСТУ. Розглянуто системи охолодження ДВС. Виконано аналіз існуючих антифризів та їх фізико-хімічних властивостей. Приведені методи визначення якості охолоджуючих рідин та їх класифікації. Приведені значення зміни електропровідності та показників якості антифризів.
Keywords: антифриз; охолоджуюча рідина; електропровідність; лужність; щільність; система охолодження автомобілів