Економічна ефективність малого бізнесу - Нестеренко, Світлана Станіславівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження - економічна ефективність підприємства сфери малого бізнесу. Мета роботи - аналіз фінансово-економічного стану підприємства і заходи щодо підвищення економічної ефективності та фінансової стабільності. Завдання дослідження : – загальна характеристика економічного стану підприємства; – аналіз рентабельності та фінансового стану підприємства; – розробка заходів по підвищенню економічної ефективності та покращанню фінансового стану підприємства; – розрахунок економічної ефективності запропонованих заходів. Методологічною основою бакалаврської роботи є сукупність пізнавальних засобів, методів, прийомів, що використовувались в процесі дослідження, а також фундаментальні положення економічної теорії та загальнонаукові принципи проведення досліджень. Теоретичною основою дослідження стали наукові праці провідних вітчизняних і зарубіжних учених і спеціалістів в області розвитку малого підприємництва та організації управління підприємством малого бізнесу.
Keywords: малий бізнес; економічна ефективність; дебіторська заборгованість; платоспроможність; рентабельність; прибуток