Дослідження комбінованої енергетичної установки на базі пневмодвигуна з індукційним підігрівом повітря - Тимошевський, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Мета роботи: провести дослідження методу нагріву стисненного повітря на вході у автомобільний пневмодвигун з використанням поновлювальних джерел енергії. Об’єкт роботи: робочі процеси комбінованої енергетичної установки міського автотранспорту. Предмет роботи: комбінована енергетична установка. В ході виконання дипломної роботи запропоновано та розроблено декілька експериментальних індукторних систем для підігріву металевих елементів пневмодвигуна, розрахованих на різну електричну потужність. Використання запропонованого способу нагріву стисненого повітря на вході у пневмодвигун з використанням поновлювальних джерел енергії, наприклад, як енергетичної установки автомобіля, забезпечує заміну теплової енергії для підігріву стиснутого повітря, що виділяється при згорянні палива на теплову енергію, яка виділяється електричними нагрівачами, що дозволяє знизити витрату палива, знизити викиди токсичних хімічних сполук з відпрацьованими газам без використання додаткових систем їх нейтралізації, а також значно зменшує інтенсивність звукового випромінювання.
Keywords: пневматичний двигун; індукційний нагрів; електромагнітні процеси; теплові процеси