Інформаційна технологія синтезу системи диспетчерського управління міського теплопостачання - Тихоненко, Вадим Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Мета дослідження – підвищення ефективності диспетчерського управління міського теплопостачанням за рахунок розробки інформаційної технології синтезу системи. Об’єкт дослідження – процес синтезу системи диспетчерського управління міського теплопостачанням. Предмет дослідження – процес синтезу системи диспетчерського управління міського теплопостачанням. У роботі проведено: аналіз побудови системи диспетчерського управління міського теплопостачання, аналіз автоматизованої система диспетчерського управління об'єктами теплопостачальної компанії, функціональної схеми диспетчерського пункту системи диспетчерського управління міського теплопостачання; розроблено інформаційну технологію синтезу системи диспетчерського управління міського теплопостачання; проведено обґрунтування моделей багатокритеріальної оцінки та оптимізації; розроблена математична модель вибору датчика тиску води.
Keywords: диспетчерське управління; інформаційна технологія; міське теплопостачання