Моделювання системи автоматичного зважування у середовищі Proteus - Яблоновський, Данило Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Вдосконалення систем управління виготовленням суміші є однією з актуальних задач для сучасних виробництв матеріалів. Метою є підвищення продуктивності при забезпеченні точності рецептури зважування та оптимізації витрат. Розповсюдження інтелектуальних систем сприяє приймати рішення щодо даних з сенсорів зважування, а збільшення кількості сенсорів досягається шляхом нарощування числа модулів. Мета дослідження - підвищення ефективності процесу зважування матеріалів, шляхом моделювання системи управління. Об’єктом роботи є система автоматичного зважування матеріалів. Предметом роботи є моделюваннясистеми зважування матеріалів. Задача дослідження вирішується методами статистичного аналізу, дискретної оптимізації та імітаційного моделювання. В роботі розглянута класифікація технічних засобів системи зважування, процес виготовлення суміші за складною рецептурою та існуючі методи проектування інтелектуальних систем управління.Розроблено математичні моделі вибору технічних засобів системи зважування,інтелектуальну систему управління на новій елементній базі, промодельовано процес управління на симуляторі ARDUINO та Proteus.Проведено техніко-економічне обґрунтування результатів дослідження.
Keywords: автоматизація; зважування; датчик; дозатор; контролер; матеріал; модель; оптимізація; процес; система управління; технічні засоби