СИЛИ, ЯКІ ВПЛИВАЮТЬ НА РУХ ЧАСТИНОК НАНОСІВ В УМОВАХ ПАСМОВОГО ДНА - Славінська, О. С.; Славинская, Е. С.; Slavinskaya, E. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2011)
Представлено комплекс силових факторів, які безпосередньо впливають на стійкість донних структур, і запропоновано ряд залежностей для визначення складових: сил опору руху частинок наносів, підйомної та обертальної сил у процесі сальтації
СИЛЫ, ВЛИЯЮЩИЕ НА ДВИЖЕНИЕ ЧАСТИЦ НАНОСОВ В УСЛОВИЯХ ГРЯДОВОГО ДНА
FORCES INFLUENCING DRIFT PARTICLES MOTION IN CONDITIONS OF SEDIMENT RIDGE BOTTOM
Keywords: неоднорідний потік; пасмове дно; метод усереднювання; сила опору руху; неоднородный поток; грядовое дно; метод осреднения; сила сопротивления движению; inhomogeneous flow; ridge bottom; averaging method; resistance force; 532.5:627.13