Вибір основних параметрів конструкції та робочих процесів вітчизняного ряду малолітражних дизелів - Бубир, Михайло Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження. Параметричний ряд високообертових дизелів потужністю від 17,5 до 150 кВт. Мета дослідження. Метою даного дослідження є обґрунтування основних параметрів конструкції та робочих процесів уніфікованого ряду малолітражних дизелів багатоцільового призначення, який забезпечить перекриття діапазону потужності від 20 до 150 кВт, в залежності від потреб замовника, без зміни базової конструкції відсіку двигуна Методи дослідження: методи дослідження базуються на фундаментальній теорії теплових двигунів. Метод розрахунку робочого процесу двигунів внутрішнього згоряння використаний для визначення техніко-економічних показників двигунів потужністного ряду.
Keywords: потужністний ряд; високообертовий дизель; розмірність двигуна; літраж дизеля; частота обертання; середня швидкість поршня; сумішоутворення; робочий процес; паливна апаратура; наддув