Облік і аналіз виробничих запасів на підприємстві - Монхбаатар, Монхбілег (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Охарактеризовано сутність категорії «виробничі запаси», наведено різні підходи науковців до трактування їх сутності; виявлено низку проблемних питань щодо обліково-аналітичного забезпечення управління виробничим и запасами та виділено основні напрями розвитку обліково-аналітичного забезпечення управління виробничими запасами. Систематизовано основні національні та міжнародні нормативно-правові акти, які регулюють обліково-інформаційне забезпечення обліку виробничих запасів. Охарактеризовано стан господарювання ПП «Мереф’янське АТП», визначено контрольні процедури вдосконалення обліку виробничих запасів. Розроблено алгоритм управління структурою виробничих запасів та проведення аудиту виробничих запасів, розроблено план та програму аудиторської перевірки запасів.
Keywords: аудит; виробничі запаси; облік; первинний облік; аналітичний облік; синтетичний облік