Дослідження механічних властивостей й тріщиностійкості зварних з'єднань сталі 09Г2С - Алефіров, О. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Проведено дослідження структурно-механічної неоднорідності стикових зварних з'єднань сталі 09Г2С, виконаних двостороннім автоматичним зварюванням плавленням. На основі проведених досліджень визначено середні значення й коефіцієнти варіацій границі текучості, тимчасового опору й тріщиностійкості Jc металу з'єднань. Показано, що статистичні варіації границі текучості, тимчасового опору й тріщиностійкості Jc металу різних зон з'єднань не мають чітких кореляцій між собою.
Research of mechanical properties and crack resistance of weld joints of steel 09Г2С
Keywords: сталь; зварювання; механічні властивості; тріщиностійкість; 621.791