Спосіб захисту водія та пасажирів від електромагнітних випромінювань в салоні електромобіля - Кравцов, Михайло Миколайович; Нікітін, Станіслав Петрович; Бажинов, Олексій Васильович; Цехмейстер, Олена Станіславівна; Бажинова, Тетяна Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Спосіб захисту водія та пасажирів від електромагнітних випромінювань в салоні електромобіля включає накопичення електричної енергії у акумуляторній батареї та її використання для руху електромобіля, згідно з яким в салоні електромобіля створюють обмежений захисний простір, а саме внутрішню поверхню салону обладнують гнучкою захисною тканиною з відбиваючими та поглинаючими електромагнітні випромінювання елементами у вигляді металевих сіток з мідних та сталевих ниток та гнучкої основи з вуглецевмісного поглинаючого матеріалу. Основні найбільш потужні джерела електромагнітних випромінювань, а саме: силові кабелі, акумуляторну батарею, інвентори, електродвигуни тощо, розміщують зовні обмеженого захисного простору салону електромобіля. Між корпусом салону та гнучкою захисною тканиною утворюють жолоби та кишені для їх розміщення.