Впровадження реінжинірингу бізнес-процесів підприємства - Мамико, Наталія Іванівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі на основі дослідження теоретичних аспектів процесного підходу удосконалено поняття «реінжиніринг бізнес-процесів» та розроблено ментальну карту його розуміння, що дозволяє представити пов'язані сутнісні характеристики цього процесу та відобразити сукупність інструментів перепроектування за рахунок їхнього кардинального та радикального перетворення з метою підвищення основних показників діяльності підприємства, адаптації до нових умов господарювання, забезпечення довготривалих конкурентних позицій. Дістало подальшого розвитку методичний підхід до реалізації організаційного етапу при реінжинірингу бізнес-процесів у вигляді впровадження відповідної системи управління бізнес-процесами АТП та обґрунтування етапів, можливості паралельного їх виконання, реалізація якого дозволить забезпечити підвищення ефективності функціонування бізнес-процесів, оптимізацію розподілу ресурсів, більш повне задоволення споживачів.
Keywords: бізнес-процеси; реінжиніринг бізнес-процесів; система управління бізнес-процесами; організаційний етап; методи реінжинірингу