Розробка стратегії розвитку персоналу підприємства в умовах цифрової трансформації - Коломієць, Єгор Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Удосконалено підхід до розробки стратегії розвитку персоналу, орієнтованої на цифрові зміни, що, на відміну від існуючих, передбачає поєднання компетентнісно-орієнтованої моделі з поетапною цифровою трансформацією HR-процесів, включаючи впровадження електронного документообігу, платформ дистанційного навчання, системи наставництва та HR-аналітики на основі ключових показників ефективності. Практична реалізація запропонованих заходів дозволить підприємству підвищити продуктивність праці; зменшити плинність кадрів; оптимізувати HR-процеси; сформувати цифрово зріле кадрове середовище. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – підприємство трансформується у цифрово зрілу організацію з високим рівнем кадрової гнучкості, ефективності та здатності до інновацій.
Keywords: персонал; стратегія; розвиток персоналу; стратегія розвитку персоналу; цифрова трансформація