Аналіз та обг'рунтування вибору структури даних для завдань управління управління транспортними потоками - Грицук, В. Ю.; Hritsuk, Valerii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті розглядається критична потреба в інноваційних рішеннях для підвищення ефективності управління транспортними потоками, запропоновано комплексне дослідження функції масивів даних для вирішення проблеми міської мобільності. Узагальнюючи інформацію з різних джерел, стаття має на меті надати цілісне розуміння теоретичних основ, практичного застосування та нових тенденцій у використанні наборів даних для оптимізації дорожнього руху. У статті розглядаються теоретичні засади, застосування динамічних масивів та розвиток управління даними про дорожній рух. Результати демонструють трансформаційний вплив динамічних масивів на управління транспортними потоками. Практична цінність роботи полягає в її потенціалі для інформування містобудівників і розробників технологій про трансформаційні можливості наборів даних. У роботі подано структуроване дослідження наборів даних в управлінні транспортними потоками, пропонуються ідеї, які сприяють можливій інтеграції інтелектуальних рішень для дорожнього руху.
Analysis and Justification of Data Structure Selec- tion for Traffic Flow Management Tasks
Keywords: дані; структура; транспортний засіб; Floating Car Data (FCD); сигнал; трафік; алгоритм; бази даних; інтернет речей; Big Data; ETL-процес; data; structure; vehicle; signal; traffic; algorithm; databases; Internet of Things; Big Data; ETL process; 004.9:004.65:004.71: 654.9; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.106.0.7