Підвищення ефективності транспортування матеріалу вертікальним шнековим конвеєром. Частина 1. Аналітичні дослідження процесу захоплювання та переміщення матеріалу вертикальним шнековим конвеєром у зоні завантаження - Джумайло, Валерій Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Розроблена математична модель переміщення частинці матеріалу по шнеку, яка враховує властивості матеріалу який транспортується, конструктивні параметри шнекового конвеєра, а також режими його роботи. Для рішення задач які поставлені у роботі використовувався експериментально–аналітичний метод досліджень, який дозволяє отримати результати, які адекватні дійсності. При цьому реалізовані методи планування експерименту, математичного модулювання, пошукового експерименту.
Keywords: шнековий конвеєр; ґвинтова спираль; кут нахилу та підйому; методика досліджень; зона завантаження