Підвищення конкурентоспроможності підприємства на основі ефективного сервісного обслуговування - Авраменко, Алевтина Іванівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Дипломна робота бакалавра: 73 с., 11 рис., 17 табл., 30 джерел. КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ, СЕРВІСНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ, ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ, СЕРВІСНА ЛОГІСТИКА. Об'єкт дослідження – товариство з додатковою відповідальністю «Харківське автотранспортне підприємство №16363». Метою роботи є розробка рекомендацій щодо вдосконалення сервісного обслуговування на аналізованому підприємстві. Метод дослідження – методи аналізу та синтезу, групування і узагальнення, порівняльний аналіз, графічний метод, методи статистичного та економічного аналізу, експертні оцінки. Практична цінність проведеного дослідження полягає у розробці та впровадженні комплексу заходів, спрямованих на підвищення якості клієнтського сервісу та вдосконалення ключових показників діяльності підприємства, а саме: зростанню лояльності клієнтів (створення позитивного досвіду взаємодії з компанією підвищує довіру та відданість пасажирів); підвищенню коефіцієнта утримання клієнтів (забезпечення стабільної якості послуг сприяє тому, що клієнти продовжують обирати послуги нашого підприємства замість конкурентів); збільшенню кількості повторних звернень (завдяки покращенню сервісу пасажири частіше повертаються для повторних поїздок); покращенню репутації компанії (високий рівень обслуговування та надійність сприяють формуванню позитивного іміджу підприємства на ринку перевезень); залученню нових клієнтів (позитивна репутація та рекомендації від задоволених пасажирів стимулюють приплив нових користувачів послуг); зростанню обсягів перевезень (комбінація лояльності постійних клієнтів і залучення нових сприяє збільшенню загальної кількості перевезень та доходів підприємства).
Keywords: конкурентоспроможність; сервісне обслуговування; цифрові технології; сервісна логістика