Модернізація екскаватора безперервної дії - Приведенний, Олексій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – процес копання грунту. Мета роботи – модернізація екскаватора безперервної дії ЕТР-206. Метод дослідження – аналітично–графічний. Модернізація передбачає заміну приводу конвеєра машини на гідравлічний, оскільки гідропривід відрізняється більшою технологічністю, компактністю та зручністю в обслуговуванні. Планується підвищення продуктивності машини завдяки збільшенню робочих швидкостей виконавчих органів. У рамках проекту виконано розрахунки міцності основних з'єднань елементів гідроприводу з механічними передачами, а також проведено аналіз економічної ефективності модернізації. У роботі приділено увагу питанням охорони праці та техніки безпеки при експлуатації екскаватора.
Keywords: екскаватор; гідропривід; гідромотор; привод конвеєра; модернізація; продуктивність; економічний ефект