Проектування бетонозмішувача вільного перемішування - Рудько, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі проведено дослідження малогабаритного навантажувача. Об’єкт дослідження – бетонозмішувач. Виконано розрахунок і розроблена конструкторська документація бетонозмішувачів вільної дії, призначених для виробництва цементобетонну, проведено огляд конструкцій сучасних бетонозмішувачів вільної дії та бетонозмішувальних заводів невеликої продуктивності, розрахунок сил опору та потужності двигуна бетонозмішувача, проектування основних вузлів приводу, розрахунки на міцність вузлів і деталей, питання охорони праці, визначення економічної ефективності бетонозмішувача.
Keywords: бетонозмішувач; корпус; вал; привід; бункер; параметри; розрахунок