Підвищення довговічності ріжучих елементів робочих органів землерийно-транспортних машин - Кучер, Михайло Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Дипломна робота присвячена підвищенню зносостійкості ріжучих елементів робочих органів землерийно-транспортних машин (ЗТМ) за рахунок нанесення на їх поверхню іонно-плазмового покриття методом конденсації іонного бомбардування. Встановлено, що найбільший вплив на зносостійкість ріжучих елементів робочих органів ЗТМ мають: твердість матеріалу ріжучого елементу, енергія удару при ударно-абразивному зношуванні, абразивність середовища (ґрунту), режими роботи. Встановлено, що використання іонно-плазмового покриття для ріжучих елементів ЗТМ ( на прикладі автогрейдера) дозволяє збільшити їх зносостійкість в середньому в 1,7 разу.
Keywords: ріжучі елементи; іонно-плазмове покриття; зносостійкість; абразивні частки; зношування; довговічність