Вдосконалення методики оцінки світлоповертальних властивостей дорожніх знаків - Насоненко, Ярослава Сергіїівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі розглянуто існуючі методики оцінки світлоповертальних властивостей дорожніх знаків, виконано експериментальні дослідження світлоповертального ефекту дорожніх знаків за допомогою ретрофлектометра, проаналізовано особливості зміни питомого коефієнта сили світла та яскравості в залежності від зміни кута освітленості дорожнього знака на мережі автомобільних доріг Харківської області, розроблено рекомендації щодо удосконалення системи оцінки світлоповертальних властивостей дорожніх знаків.
Keywords: методика; відстань видимості; дорожні знаки; коефіціент світлоповертання; коефіціент яскравості; плівка; ретрорефлектометр; світлоповертальні характеристики; сила світла