Мультиагенти у віртуальному управлінні транспортним процесом - Алексієв, Олег Павлович; Алексієв, Володимир Олегович; Неронов, Сергій Миколайович; Aleksiyev, Oleg; Aleksiyev, Volodymyr; Neronov, Serhii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Використання мультиагентних систем у віртуальному управлінні транспортним процесом дає змогу покращувати якість роботи на транспорті. Мультиагентна система – це об’єднання взаємодіючих агентів, що можуть працювати разом для досягнення спільної мети. Мультиагентні системи можуть бути застосовані для кращого управління логістичними процесами, зокрема в транспортній галузі. Розглянуто роль агентів у прийнятті рішень, а саме в реальному часі, що дозволяє більш точно прогнозувати й контролювати транспортний процес.
Multi-agents in transport process control
Keywords: інфраструктура міста; перевезення; маршрути; вантажопідйомність; мережа Інтернет; інформаційні технології; управління знаннями; мультиагентні технології; city infrastructure; transportation; routes; cargo capacity; Internet; information technologies; knowledge management; multi-agent technologies; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.100.0.15