Удосконалення методики діагностування та ремонту кузовів легкових автомобілів - Трофименко, Данило Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процеси, що відбуваються при діагностуванні та ремонті кузовів легкових автомобілів. Мета роботи – вдосконалення технології ремонту кузовів легкових автомобілів. Методи дослідження – аналітичні та експериментальні. У роботі проаналізовано такі моменти: а) які ушкодження є на транспортному засобі; б) коли ушкодження утворилися – до події чи після; в) яка швидкість була у транспортного засобу перед подією. У роботі розглянуто обладнання для кузовного ремонту (стапелі для правки кузовів). Для повної оцінки вартості матеріальних збитків при пошкодженні транспортного засобу використано «Методику товарознавчої експертизи та оцінки колісних транспортних засобів». Розроблено алгоритм розрахунку підйомника для кузовного ремонту.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; КУЗІВ; СИСТЕМА ПРАВКИ КУЗОВІВ; ТИПИ ПОШКОДЖЕНЬ КУЗОВА; РИХТУВАЛЬНИЙ СТЕНД.