Формування системи оплати праці на основі KPI - Павленко, Віолетта Русланівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі удосконалено поняття Key Performance Indicators (Ключові показники результатів діяльності), яке відрізняється зазначенням обов’язковості взаємозв’язку КРІ зі стратегічними цілями підприємства, встановленням у якості основної мети розробки КРІ оцінки результатів діяльності. Розроблено методичний підхід до формування системи оплати праці на основі КРІ, який, на відміну від існуючих, ґрунтується на наступних положеннях: необхідність розробки конкретних показників результативності кожного окремого співробітника виходячи зі стратегії та загальних цілей діяльності підприємства; формування системи показників за ієрархічним принципом «зверху вниз»; використання індивідуального підходу до розробки КРІ для кожної окремої посади враховуючи специфіку діяльності, але з дотриманням правил розробки показників по підприємству в цілому і окремих організаційних одиниць.
Keywords: система оплати праці; ключові показники результатів діяльності; ефективність; продуктивність праці