Інвентаризація на підприємствах: питання методології і практики - Левченко, Ярослава Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – дослідження організації та методики проведення інвентаризації на підприємстві, а також розробка рекомендацій щодо її удосконалення. Об’єктом дослідження є організація і методика проведення інвентаризації на підприємстві. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методологічних і практичних аспектів здійснення інвентаризаційної діяльності на підприємстві. Суб’єкт дослідження – Філія «П’ятихатське ДЕП» ДП «Харківський облавтодор». За результатами дослідження розкрито сутність поняття «інвентаризація», доведена актуальність та основні проблемні моменти її проведення; вивчено історію її становлення; проаналізовані наукові погляди щодо актуальних проблем методики та організації проведення інвентаризації; охарактеризовано нормативно-правове регулювання проведення інвентаризації; проведено фінансовий аналіз діяльності філії; розглянуто процес обліку результатів інвентаризації та розроблені шляхи її удосконалення у філії «П’ятихатське ДЕП». Одержані результати у вигляді рекомендацій і пропозицій можуть бути використані для впровадження в процес діяльності філії «П’ятихатське ДЕП» з метою вдосконалення системи обліково-аналітичного забезпечення обліку та сприяння покращенню фінансового стану підприємства в цілому.
Keywords: інвентаризація; облік; удосконалення обліку; рахунки; фінансовий стан