Розробка кранового обладнання на КрАЗ 5401Н2 - Панчішний, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – кран автомобільний вантажопідйомність 12т. Мета роботи – проектування вантажопідйомного обладнання на шасі КрАЗ 5401Н2. Метод дослідження – аналітично-графічний. Виконано огляд конструкцій автомобільних кранів, розглянуто моделі автомобільних крані що виробляються в Україні. Здійснено розрахунок лінійних та вантажних параметрів крана, виконано розрахунок основних механізмів, за результатами розрахунків зроблено вибір гідравлічного обладнання. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво автомобільного крана на шасі КрАЗ 5401Н2.
Keywords: кран автомобільний; модернізація; підйомне обладнання; ефективність