Власний капітал підприємства: облік та аудит - Польшина, Тетяна Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – теоретичне та практичне обґрунтування рекомендацій з удосконалення обліку і аудиту власного капіталу підприємства, а також розробка шляхів з подальшого удосконалення обліку і аудиту власного капіталу. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, організаційні аспекти обліку та аудиту власного капіталу. Об’єкт дослідження – система обліку та аудиту власного капіталу ПАТ «Балаклiйське ХПП». Визначена економічна сутність власного капіталу підприємства у сучасній економічній літературі; досліджено організаційну характеристику ПАТ «Балаклiйське ХПП» та проведено аналіз власного капіталу; розкриті практичні аспекти ведення обліку та проведення аудиту власного капіталу ПАТ «Балаклiйське ХПП», визначено напрями удосконалення обліку і аудиту власного капіталу підприємства. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що здійснені дослідження дозволяють вдосконалити облік та аудит власного капіталу підприємства на основі використання сучасних та передових методів дослідження.
Keywords: облік; аудит; власний капітал; підприємство; фінансові ресурси