Підвищення безпеки руху та вдосконалення сервісу в пунктах пропуску на міжнародному кордоні України - Шатров, Андрій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В проекті виконано аналіз погодно-кліматичних умов району експлуатації ділянки дороги, інтенсивності та складу руху, а також проведені опитування водіїв вантажних автомобілів для визначення необхідності будівництва зупинки. На підставі фактичних даних, щодо міцності дорожнього одягу, рівності та зчіпних якостей покриття, виконано оцінку транспортно-експлуатаційного стану ділянки дороги, на основі опитування та розрахунків рентабельності будівництва зупинки, призначено відповідні ремонтні роботи та будівництво. Детально розроблено питання встановлення необхідних послуг сервісу, систем оповіщання водіїв, а також організації безпеки дорожнього руху.
Keywords: транспортно-експлуатаційний стан; капітальний ремонт; будівництво зупинки; поточний ремонт; утримання дороги; контроль якості