Забезпечення номінальних режимів навантаження зарубіжних автомобілів під час проведення складних ремонтів - Косьмін, Денис Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Проведений аналіз існуючих режимі обкатки і приробки автомобільних двигунів показав, що обкатка є важливою складовою технологічного процесу ремонту і виробництва, як вітчизняних так і зарубіжних автомобілів, яка багато в чому визначає ефективність їх роботи при подальшій експлуатації. Досліджено процес обкатки автомобільних двигунів зарубіжних автомобілів після складних ремонтів та запропоновано оптимальні режими обкатки двигуна від пробігу автомобіля та на обкаточному стенді. Запропоновані загальні вимоги до оцінки технічного стану двигунів зарубіжних автомобілів щодо вітчизняних умов експлуатації, проведений аналіз зношування циліндро-поршневої групи за період приробки в залежності від режимів навантаження. Результати науково дослідницькій роботи можуть бути використані під час проведення обкатки на СТО та авторемонтних підприємствах.
Keywords: безвідмовність; випробування; двигун; довговічність; ефективність; надійність; обкатування; приробка; складний ремонт; якість