Удосконалення організації дорожнього руху на небезпечних ділянках дороги Кривий Ріг-ст. Гейковка - Телятник, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження: удосконалення організації дорожнього руху. Об’єкт дослідження – дорожній рух на автомобільній дорозі. Предметом дослідження є показники безпеки дорожнього руху. Методи дослідження: методи документального аналізу, метод побудови лінійних графіків аварійності, розрахункові методи розташування технічних засобів регулювання. У роботі визначено небезпечні ділянки дороги та розроблено заходи, що покращують стан організації дорожнього руху на таких ділянках та зменшують кількість дорожньо-транспортних пригод. Розраховано параметри схем розташування дорожніх знаків та розмітки, що впливає на підвищення рівня безпеки та покращують умови руху на окремих ділянках дороги.
Keywords: дорожні умови; дорожньо-транспортна пригода; коефіцієнт аварійності; технічні засоб; регулювання дорожнього руху; пішохідний перехід