Організаційно-методичні аспекти обліку виробничих запасів на підприємстві - Груніна, Дарія Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Актуальність досліджуваної теми зумовлена тим, що виробничі запаси відіграють ключову роль у підвищенні ефективності будь-якого виробничого процесу. Бухгалтерський облік повинен забезпечувати належний контроль за своєчасним та повним оприбуткуванням, збереженням і раціональним використанням цих запасів у виробництві. На підставі проведеного дослідження зроблено такі висновки: – фінансовий стан підприємства можна вважати задовільним, оскільки, незважаючи на незначне зниження показників ліквідності та платоспроможності, вони залишаються в межах нормативних значень; – організація первинного, аналітичного й синтетичного обліку, а також порядок проведення інвентаризації виробничих запасів на підприємстві відповідають вимогам чинного законодавства.
Keywords: запаси; виробничі запаси; первинні документи; синтетичний та аналітичний облік; дохід; аудит