Проектування гідроприводу лебідки портового крану вантажопідйомністю 30 кН - Рашин, Олександр Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт проектування - портовий кран вантажопідйомністю 30кН. Мета роботи - розробка гідроприводу механізму обертання лебідки портового крана вантажопідйомністю 30000 Н, що планується до використання в складі термінала «Південний» на Чорном морі. Методи дослідження – аналітично-графічний. Гідравлічний піднімальний кран призначений для установці на вежі, розташовуваної біля причальної стінки порту, що обслуговує танкерний флот. До складу вежі крім гідравлічного крана входить підйомник із трапами-сходнями, що забезпечує доступ екіпажу й інших фахівців на судно поза залежністю від завантаження останнього (зміни висоти борта щодо причальної стінки). Розглянуті питання розробки конструкції радіально-поршневого гідромотора багаторазової дії типу МРФ-125/16 і стендів для іспитів окремих вузлів і гідромотора в цілому. Розроблено гідравлічну схему стенда для іспиту гідромоторів і проведено вибір контрольно-вимірювальної апаратури для стендів.
Keywords: портовий кран; гідропривод; гідромотор; стенд; утрати потужності; ккд